Provençaalse pasta met zalm, tomaat en lente-ui
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Een heerlijke stevige provençaalse pasta. Makkelijk en snel te maken en rijk aan voedingsvezels. Wij zeggen proberen!
Wat heb ik nodig?
Ik wil Provençaalse pasta met zalm, tomaat en lente-ui maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 4 eetlepels (half-)gedroogde tomaatjes in kleine stukjes
- 100 ml crème fraiche
- 100 gram mascarpone of andere roomkaas
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels provençaalse kruiden
- 200 ml visbouillon of groentebouillon
- 1 pak speltpasta
- 4 tomaten elk in 6 partjes gesneden
- 200 gram gerookte zalm in repen
- 1 lente-ui in ringen.
(voor 4 personen)
Hoe kan ik Provençaalse pasta met zalm, tomaat en lente-ui maken?
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de gedroogde tomaat, room, mascarpone, limoensap, provençaalse kruiden en de bouillon toe, roer goed door en laat 10 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de partjes verse tomaat, de zalm en de lente-ui door de saus en warm alles goed door.
- Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover. Meteen serveren.
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor je reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.