Recept: Ceviche van witvis met tomaat
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Zorg dat u wekelijkse aan uw portie vis komt. Hierbij een heerlijk visgerecht dat in een handomdraai klaar is. Ik wil ceviche van witvis met tomaat maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 400 gram stevige witvisfilet, in dunne plakjes
- zout en peper
- sap van 6 limoenen
- ½ ui, fijngesnipperd
- 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
- 1 rode peper, zaadlijst eruit en fijngesneden
- handvol koriander, gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
Hoe kan ik ceviche van witvis met tomaat maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zout en peper. Schenk het limoensap erover. Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
- Optioneel: leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw eventueel het vocht eruit.
- Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
- Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor je reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.