Recept: Glutenvrije pesto olijven broodcake
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Zelf een glutenvrije pesto olijven broodcake maken is niet moeilijk met dit recept. De cake is lekker luchtig en de pesto + olijven geven er een lekkere extra twist aan. Ik wil glutenvrije pesto olijven broodcake maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 225 gram rijstemeel
- 115 gram amandelmeel
- 4 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 1 eetepel rozemarijnnaaldjes fijngehakt
- 1 eetlepel groene pesto
- 150 gram groene olijven in stukjes
- 1½ theelepel zee- of himalayazout
- 100 gram kokosolie
- 4 eieren
- 250 ml water
Hoe kan ik glutenvrije pesto olijven broodcake maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een broodblik in met olie of boter.
- Meng in grote kom het rijstemeel met het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, rozemarijn, pesto, olijven en het zout.
- Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in enkele minuten in de opwarmende oven.
- Klop in een kleinere kom de eieren los en voeg ze samen met de kokosolie en het water toe aan de ingrediënten in de grote kom. Roer goed door elkaar tot je een smeuïg, kleverig deeg hebt.
- Schep het deeg in het bakblik en bak het in ± 60 minuten gaar in de oven. Laat de broodcake goed afkoelen voor je het snijdt.
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Producten
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor je reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.