Recept: Noten-quinoa-chocolade repen

Recept: Noten-quinoa-chocolade repen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Deze heerlijke quinoa-noten repen met een laagje chocolade zijn zeer voedzaam en bovendien ontzettend lekker. Proberen! Ik wil noten-quinoa-chocolade repen maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 2 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 10 zachte Medjoul dadels, ontpit
  • 250 gram notenpasta
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
  • 80 gram rauwe pompoenpitten
  • 30 gram gepofte quinoa
  • handvol rauwe amandelen, grof gehakt
  • snufje zeezout
  • 100 gram pure chocolade
  • 25 gram geraspte kokos

Hoe kan ik noten-quinoa-chocolade repen maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

  1. Smelt de kokosolie in een medium steelpan op laag vuur.
  2. Pureer de (ontpitte) dadels met een vork en voeg dit, samen met de notenpasta en de geraspte gember, aan de kokosolie toe.
  3. Roer het mengsel totdat er een samenhangend geheel ontstaat en verwarm dit een aantal minuten op laag vuur
  4. Voeg de pompoenpitten, gepofte quinoa, gehakte amandelen & geraspte gember toe en meng.
  5. Proef het mengsel en breng het eventueel op smaak met wat zeezout.
  6. Bekleed een bakvorm (15 x 20 cm) met bakpapier en verdeel het beslag hierin. Gebruik je handpalm om het mengsel stevig & egaal aan te drukken in een rechthoek van ongeveer 2 cm hoog. Zet de bakvorm in de vriezer terwijl je de chocolade au-bain-marie smelt. Verdeel de gesmolten chocolade met een spatel gelijkmatig over het quinoa-dadel mengsel. Strooi de geraspte kokos over de chocolade laag en zet de bakvorm terug in de vriezer totdat het geheel koud en stevig is. Vervolgens is het gemakkelijk in repen te snijden. Bewaar de repen in de koelkast of (zelfs enkele maanden) in de vriezer.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing