Recept: Spinazieflapjes met geitenkaas
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Deze spinazieflapjes met geitenkaas zijn overheerlijk. Ideaal voor op een gezellig avondje bij de borrel. Je kunt ze al prima van te voren maken. Ik wil spinazieflapjes met geitenkaas maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 1 sjalotje gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g verse spinazie (panklaar) grof gesneden
- 150 g zachte geitenkaas
- zout en peper uit de molen
- 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels sesamzaad
Hoe kan ik spinazieflapjes met geitenkaas maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
- Fruit het sjalotje met de knoflook in de olie.
- Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur al omscheppend slinken. Schep in een vergiet en druk het vocht eruit.
- Meng de geitenkaas door de spinazie en voeg peper en zout naar smaaktoe.
- Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw dicht tot driehoekjes. Plak de randjes vast met een klein beetje water en druk dicht met een vork.
- Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
- Bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Wijntip: Chateau Gaillard Touraine Sauvignon Blanc.
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor je reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.