Opvliegers: overgangsklacht nummer 1

Opvliegers: overgangsklacht nummer 1

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Geen enkele vrouw ontkomt eraan: de overgang. Een periode die gekenmerkt wordt door stemmingswisselingen, gewichtstoename en opvliegers. Die laatste klacht leidt bij veel vrouwen tot slapeloze nachten. Erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig kun je er iets aandoen!

Opvliegers overgang

Tijdens de overgang wordt het merendeel van de vrouwen dus geteisterd door opvliegers, maar wat zijn dat eigenlijk? Een opvlieger is een golf van warmte die plotseling komt opzetten vanaf het middel en dan naar boven trekt. Dit zorgt ervoor dat je rood wordt en gaat zweten. De duur van zo'n opvlieger kan variëren van een halve minuut tot een half uur. Wanneer de opvlieger afzwakt word je koud en rillerig. Dit verschijnsel kan één keer per week voorkomen, maar ook meerdere keren per dag of 's nachts.

Opvliegers leeftijd

Ongeveer driekwart van de vrouwen krijgt last van die vervelende warmtegolven. Deze ontstaan in de aanloop naar de laatste menstruatie, die bij de meeste vrouwen tussen hun 45e en 55e levensjaar plaatsvindt. De ene vrouw heeft er meer last van dan de ander. Zo houden de opvliegers bij sommige vrouwen maar enkele maanden aan en een klein gedeelte houdt er zelfs tot tien jaar na de laatste menstruatie last van. Gelukkig zijn het merendeel van de vrouwen binnen twee jaar van de klachten af. Ook mannen kunnen opvliegers krijgen, maar dit is zeldzaam en gebeurt een stuk later: tussen hun 60e en 80e.

Wat kun je er tegen doen?

Maar er is hoop! Er zijn namelijk een aantal zaken die opvliegers verminderen. Zo wordt aangeraden om de slaapkamertemperatuur koel te houden, iets kouds te drinken wanneer de warmtegolf komt opzetten en zaken als stress, caffeïne, alcohol en gekruid eten zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast kan het eten van sojabonen of producten die daarvan gemaakt zijn (bijv. sojamelk, tofu en tempeh) verlichting bieden. Deze producten bevatten namelijk isoflavonen en deze kunnen overgangsverschijnselen verminderen. Die isoflavonen zijn ook terug te vinden in de voedingssupplementen van promensil en worden ook wel plantaardige hormonen genoemd. De tabletten van promensil zijn 100% natuurlijk en helpen bij het houden van een goede balans tijdens de overgang. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor het behoud van een goede botgezondheid en een verantwoord cholesterol. Naast de tabletten heeft promensil ook een cooling spray in het assortiment. Deze spray wordt gebruikt in de hals en in het decolleté en heeft ruim de helft van de vrouwen al geholpen bij het verminderen van hun klachten.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Yvonne calendar_today Geplaatst op:

Hi, Mag je ashwanda samen met lorazepam en betablockers gebruiken. Vr Groet Yvonne

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedendag, dit kan je niet samen combineren. Het mag wel samen met saffraan.Vitalize Positief Saffraan Complex Forte
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing