Terrasana Kombu
Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.
Ingredienten
Kombu
Kan sporen bevatten van schaaldieren, weekdieren en vis
Voedingswaarde per 100 g
Energie 152 kJ / 39 kcal
Vet totaal 0 g
Vet verzadigd 0 g
Koolhydraten totaal 2,4 g
Suikers 0 g
Voedingsvezel 9,4 g
Eiwit totaal 1,8 g
Zout 0,53 g
Jodium 19000 µg
Natrium 212 mg
GebruikKook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami.
Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1
strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de
koelkast.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN