Joannusmolen mix voor Kruimeltaart is gemaakt met biologische spelt en rietsuiker. De ingrediënten malen en mengen we op ambachtelijke wijze. Met deze mix bak je een knapperige kruimeltaart. Heerlijk met vruchten zoals peer, abrikoos of kersen. Volgens traditoneel recept… maar dan bio.
Ingredienten
TARWEBLOEM* (gluten), rietsuiker*, SPELTTARWEMEEL, bakpoeder (wijnsteenpoeder, natriumbicarbonaat), zeezout
Kan sporen bevatten van noten en zaden
*biologisch (NL-BIO-01)
Voedingswaarden per 100 gram: |
Energie: 1491 KJ \356 Kcal |
Eiwitten: 9 gram |
Koolhydraten: 77 gram |
Gebruik
Ingredienten
1 Pak Joannusmolen kruimeltaart bakmix
125 g Koude ongezouten roomboter of margarine
1 Ei
500 g Vulling: gekookt fruit naar keuze of compote uit een pot (bijvoorbeeld appel, abrikozen of kersen)
De juist spullen: Springvorm (ca. 24 cm), Mixer met gardes, Beslagkom
Bereiding
1. Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met boter of margarine.
2. Verdeel de koude boter of margarine in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg de kruimeltaart mix toe en meng het geheel met de mixer tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en mix het geheel nog even kort.
3. Zet het deeg tijdens de bereiding van de vulling in de koelkast.
4. Bekleed de springvorm met driekwart van het deeg en vorm een opstaande rand van 3-4 cm hoog.
5. Verdeel de vulling over de taartbodem en strooi de rest van het kruimeldeeg over de vulling.
6. Bak de kruimeltaart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart een uur afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.
Droog en koel bewaren.
Fabrikant
Joannusmolen BV
De Hork 42
5431 NS Cuijk