Meel voor Meergranenbrood
Ingredienten
Maiszetmeel, aardappelzetmeel, boekweit, lijnzaad, SOJAMEEL, appelvezels, dextrose, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, gejodeerd zout, ZOETE LUPINEMEEL, suiker, bakpoeder: E450, E500, E341.
Kan sporen bevatten van ei, schaalvruchten en sesam
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie |
786 kJ / 188 kcal |
Vet |
1,7 gram |
waarvan verzadigd |
0,2 gram |
Koolhydraten |
40 gram |
waarvan suikers |
2 gram |
Vezels |
2 gram |
Eiwit |
2,9 gram |
Zout |
1,11 gram |
Gebruik
Bereiding in de broodbakmachine:
450 gram meel, 425 -450 ml water, 7 gram droge gist (niet inbegrepen).
Bereiding: voeg alle ingredienten samen en start de broodbakmachine. Kies voor het glutenvrij programma (maximaal 1 keer kneden, 1 keer rijzen, 1 keer bakken).
Bereiding in de oven
450 gram meel, 425-450 ml water, 7 gram droge gist (niet inbegrepen).
Breiding: Voeg alle ingredienten samen en mix voor ongeveer 5 minuten. Doe het deeg in een ingevet bakblik en laat het rijzen voor ongeveer 35 minuten, tot het deeg aan de rand van het blik komt.
Zet het deeg in een voorverwarmde oven van 200°C en laat het 45 minuten bakken. Na het bakken het brood, af laten koelen op een rooster onder een droge doek voor ongeveer 1 uur.
Optie: voeg een beetje suiker toe (als het deeg niet genoeg rijst) of een beetje boter of olie (dit geeft meer smeuigheid aan het brood).
Fabrikant
Consenza BV
Postbus 85
4890 AB Zeewolde