Biologische rode splitlinzen
Linzen zijn zaden en vallen onder peulvruchten. Rode split linzen zijn rijk aan vezels.
Rode linzen zijn sneller gaar dan andere soorten. Dit komt omdat het eigenlijk geschilde, bruine- of paarse linzen zijn. Net zoals spliterwten hoeven ze daarom ook niet geweekt te worden. Dit betekent dat ze bij het koken iets uit elkaar vallen. Ook worden ze door het koken gelig van kleur.
Rode linzen zijn in 15-20 minuten gaar en worden door hun kookeigenschap het meest gebruikt voor currys en maaltijdsoepen.
Ingredienten
Split linzen*
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergeneninformatie
Kan sporen bevatten van gluten, noten, soja, pinda's, sesam en melk.
Land van herkomst: Turkije
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: |
1477 kJ / 353 kcal |
Eiwitten: |
25,8 gr |
Koolhydraten:
waarvan suikers |
29,6 gr
2,0 gr |
Vetten:
waarvan verzadigd |
1,0 gr
0,2 gr |
Voedings vezels: |
305,0 gr |
Natrium: |
6,0 mg |
Gebruik
Rode linzen zijn in 15-20 minuten gaar en worden door hun kookeigenschap het meest gebruikt voor curry’s en maaltijdsoepen.
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek